Graag willen wij hierbij  referen aan een grootschalige onderzoek waarbij de resultaten met behulp van het magneetveldtherapie boven gemiddeld mogen worden genoemd. Zie Europees artsenonderzoek.

Voorbeelden van een behandeling zijn:

Een 62 jarige patiënte komt in de praktijk met een status na ovarium carcinoom. Na de operatie hield ze pijn in het hele onderlichaam, welke naar de benen trok. Om haar hele conditie te verbeteren startte ik een dieet met eiwitvasten en een thymuskuur; ook de kleuren therapie deed haar verder goed. Ze blijft echter een duidelijke doorbloedingstoring houden in beide benen. De benen zijn ook koud. Deze worden behandeld middels Activ Air therapie waarna ze na een maand alleen nog last heeft van het linker been door de artrose van de heup. De doorbloeding is volledig genormaliseerd. De Activ Air therapie is ook hier ingezet vanwege het profylactische effect op het ontstaan van metastasen en recidieven van kanker.

Een 71 jarige man komt in de praktijk wegens de ziekte van Meniëre. Deze was zo’n drie weken daarvoor voor het eerst opgetreden. De foto’s van de nekwervels lieten een arthrose zien. Ik startte een behandeling met Activ Air en QRS stand 5 twee keer per week. Na vier weken voelt de patiënt zich optimaal. Er is een betere conditie en hij heeft geen klachten meer.

Een 53 jarige patiënte zie ik i.v.m. algemene malaise, haaruitval en pijnklachten van de rug. Daarbij zegt ze dat haar urine altijd troebel is. In het verleden was zij verder bekend met een te hoge histamine spiegel. Na vier weken behandelen met QRS en Activ Air twee keer in de week is haar conditie volledig opgeknapt. Ook de urine is duidelijk schoner. Patiënte wordt verder behandeld met zink en magnesium.

Samenvattend kunnen we stellen dat de Activ Air therapie een goede combinatie vormt met verschillende behandelsystemen in de praktijk. Indien de afstand van patiënt naar de praktijk te groot is, zoals in mijn praktijk bijna gebruikelijk, raad ik patiënten meestal aan de apparatuur zelf thuis aan te schaffen. Zeker omdat het hier ook een profylactische therapie betreft. De patiënten die ik tot op heden daarmee behandelde zijn over het algemeen dan ook zeer tevreden.